PALLIATIEVE THUISZORG IN BRABANT

ZOEKT U PALLIATIEVE THUISZORG IN BRABANT?

PALLIATIEVE THUISZORG IN BRABANT

Dag in dag uit voor een zieke naaste zorgen is zwaar, soms te zwaar. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat liefhebbende familieleden zich op lange termijn overbelast voelen.

Als familie wilt u natuurlijk in die allerlaatste fase klaarstaan, verzorgen en een steentje bijdragen. Maar nog belangrijker is er gewoon te zijn voor degene die u lief is, om gewoon te houden van en samen emotioneel voor te bereiden op het komend afscheid.

Het zorgen voor, mag dan geen belasting of belemmering worden. Thuiszorg Salomé kan, door de inzet van professionele zorgverleners, zorgen voor ontlasting van zware taken en morele steun en begeleiding. Zij nemen niet alleen de zorg en/of verpleging over, maar zorgen ook voor ruimte en tijd voor familieleden en vrienden.

Kiest u ervoor de verzorging zelf te doen, dan kunnen de zorgverleners van Thuiszorg Salomé ook worden ingezet voor de nachtelijke uren verzorging of verpleging.
Zo kunt u de volgende ochtend, uitgerust en fit, aan een nieuwe dag kunt beginnen.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

PALLIATIEVE THUISZORG IN BRABANT

Dag in dag uit voor een zieke naaste zorgen is zwaar, soms te zwaar. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat liefhebbende familieleden zich op lange termijn overbelast voelen.

Als familie wilt u natuurlijk in die allerlaatste fase klaarstaan, verzorgen en een steentje bijdragen. Maar nog belangrijker is er gewoon te zijn voor degene die u lief is, om gewoon te houden van en samen emotioneel voor te bereiden op het komend afscheid.

De meeste mensen geven er de voorkeur aan thuis te sterven in de vertrouwde omgeving en niet in een ziekenhuis of hospice.
Dat kan, als u samen met uw omgeving kunt bouwen op een vast team van:

  • Verpleegkundigen
  • Verzorgende IG
  • Helpende niveau 2
  • Helpende niveau 2 plus

Zij moeten volledig op de hoogte zijn van uw situatie, het aanspreekpunt zijn voor uw huisarts en uw wensen als uitgangspunt van hun handelen nemen. De medewerkers van Thuiszorg Salomé begrijpen dat als geen ander. Neem gerust contact met ons op!

WAAROM THUISZORG SALOME?

Thuiszorg Salomé kent geen wachtlijsten en zorgt voor vaste zorgverleners die goed op de hoogte zijn van uw situatie. Wij voorzien in bekwame verpleegkundigen, Zorgkundigen, Verzorgenden, Huishoudelijke hulpen en Gezinshulp.

Via onze persoonlijke benadering, bespreken we samen met u, welke vorm van particuliere thuiszorg de beste oplossing biedt. Wij helpen en begeleiden u bij het contact leggen met de nodige instanties. U staat er niet alleen voor!

DIABETES PALLIATIEVE THUISZORG IN BRABANT

Diabetes (Suikerziekte) is een chronische ziekte die zowel oudere als jonge mensen treft. Een goede opvolging van jouw diabetes door het correct innemen van medicatie, het opvolgen van je bloedsuikergehalte, voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding voorkomt complicaties. Onze Thuisverpleegkundigen en Diabetes educatoren kunnen U hierin ondersteunen, begeleiden of een aantal aspecten van de zorg aanleren. Bijvoorbeeld via het zorgtraject. We helpen u om zelf de zorg in handen te nemen en de ziekte beter te begrijpen.

DEMENTIE PALLIATIEVE THUISZORG IN BRABANT

Dementie uit zich in een achteruitgang van de hersenfuncties. De ziekte kent vaak een sluipend verloop. Meestal er is al een tijd iets aan de hand waardoor het leven van de patiënt en zijn omgeving grote veranderingen kunnen ondergaan. Niet alleen de patiënt, maar ook de familie heeft extra aandacht en begeleiding nodig. Ook hier staan wij voor U klaar en begeleiden u en uw familieleden door dit moeilijke proces.

VERPLEGING EN VERZORGING BIJ U THUIS

Thuiszorg Salomé stemt de verpleging en/of thuiszorg, helemaal af op uw persoonlijke omstandigheden. U kunt onze zorgverleners inschakelen na bv. een ongeval of bij (langdurige) ziekte, bij psychische problemen zoals dementie.

Maar ook voor aanvullende zorg als bestaande zorg niet toereikend is. Of in de periode dat u op een wachtlijst staat voor opname in een verpleeg of verzorgingshuis.

DAG EN NACHT, 24/7 PALLIATIEVE THUISZORG IN BRABANT

Soms is er dag en nacht behoefte aan verzorging of verpleging, iemand die 24u/7 beschikbaar is in regio Antwerpen.

Dan is het prettig om te weten dat de mogelijkheid bestaat 24 uur per dag, 7 dagen per week iemand om u heen te hebben die de zorg van u overneemt, iemand die u vertrouwt en waar u op kunt bouwen en ook 24 uur, dag en nacht, 7 dagen per week, in huis is met u​.

HULP BIJ MEDICATIE VIA THUISVERPLEGING IN BRABANT

Bij inname van medicatie is het belangrijk dat:

  • de medicatie correct wordt ingenomen
  • de juiste dosis en tijdstip van inname

Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan. Thuiszorg-Salomé begeleidt en ondersteunt je met de voorgeschreven behandeling in samenspraak met de arts. We nemen ook de zorg aan een Katheter of medicatiepomp op.

Thuiszorg Salomé helpt zowel Belgische als Nederlandse cliënten met bovenstaande diensten.
Voor hulp in Nederland kunt u ons bereiken via onze Belgische website.